All natural cosmetics

Over ons

image header proucten

The Natural Way

Uiterlijke verzorging is voor de meesten van ons erg belangrijk! Twee redenen liggen hieraan ten grondslag. Op de eerste plaats heeft verzorging een fundamentele karakter. Het gaat tenslotte om de gezondheid van je lichaam (je huid en haar). Een ander aspect van en motivatie voor uiterlijke verzorging is van esthetische aard. Voor veel personen is dít van primair belang. Er goed en mooi uitzien bepaalt namelijk voor een belangrijk deel de acceptatie van jezelf en elkaar. Door er verzorgd uit te zien, geef je bovendien een signaal af naar een ander en jezelf. Je geeft o.a. daarmee blijk van zelfvertrouwen en zelfbewustheid. Het werkt ook andersom: verzorgd zijn geeft zelfvertrouwen.

Jomi Cosmetics

Persoonlijke uiterlijke verzorging is belangrijk voor de mens. Op cosmetisch gebied is oneindig veel aan producten verkrijgbaar. Veelal bevatten deze producten chemicaliën en conserveringsmiddelen, die juist niet goed zijn voor de huid. Er is een toename in de vraag naar producten op natuurlijke basis. De belangstelling hiervoor bestaat, omdat deze producten verantwoord zijn en uiteindelijk de beste resultaten leveren. Echter is hier een prijskaartje aan verbonden, waardoor zij niet toegankelijk zijn voor een ieder. Hier speelt Jomi Cosmetics op in!

Ontstaan

Jomi Cosmetics is een Surinaams productiebedrijf, dat is opgestart door de heer en mevrouw Roberts. Op basis van handmatigheid worden cosmetische producten vervaardigd. De benodigde grondstoffen komen uit de “achtertuin’’ van Suriname (het binnenland) en worden in hun zuivere vorm verwerkt. Daarnaast exploiteren zij een Beautycenter in Suriname. Begin jaren tachtig is de kapsalon annex schoonheidssalon geopend, nadat de nodige deskundigheid was verkregen in Nederland. Verschillende opleidingen zijn er gevolgd en jaren lange praktijkervaring is opgedaan. Met de aanwezige kennis en de voorhanden grondstoffen is Alma Roberts zelf producten gaan produceren. Dit is een groot succes! Kruiden, oli¬¬ën en kaolien zijn de basis producten van onze producten. Natuurlijke moisturizing-complex is aan de producten toegevoegd in de vorm van hoogwaardige plantaardige oli¬¬ën- bijvoorbeeld Carapa, Awara, Maripa en Cocos. Etherische oli¬¬ën hebben een verzachtende werking op de huid, naast de lekkere geur die zij geven. Ook de kleurstoffen zijn plantaardig.

Foto's

  • Oprichtster Alma Roberts (l) met medewerkster op een beurs

  • Lokale artiest aan het werk

Copyright © 2011 Jomi Cosmetics